AKTUELNO

Turistička inspekcija Uprave za inspekcijske poslove pečati hotel "Loza" u kojem se otrovalo 96 ljudi jer kako navodi direktorka Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević hotel nema odobrenje za rad.

Uprava za bezbednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove je nakon što je prijavljeno trovanje izvršila uzorkovanje hrane iz restorana "Loza", i zabranila njeno služenje.

Nakon incidenta, tokom jučerašnjeg dana, oglasila se i uprava hotela koja tvrdi da se gosti nisu otrovali hranom koju su jeli u restoranu hotela, već da su tokom jučerašnjeg dana bili na izletu u Boki na kojem su ručali.

Dr Veroslava Stanković kaže da je tokom leta, najčešća pojava trpvanja salmonelom, dodajući da sve što je mlečno, ili su jaja, jeste podložno za izvor salmonele.

Kod dece koja idu na ekskurzije, recimo, dolazi do nekih poremećaja... Imaju proliv, mučninu i slično - rekla je.

Foto: TV Pink Printscreen

Stanković kaže da i meso možee da bude izvor problema letnjim mesecima, posebno kada nije termički obrađeno.

Svaka kuhinja mora da ima nadzor. Kod nas je to sanitarna kontrola, međutim, potrebna je i unutrašnja, redi bolje bezbednosti - dodala je.

Kao jedan od saveta, doktorka navodi da salatu ne treba na duže da držimo u ovdi, već samo da je properemo pod mlazom vode, jer u slučaju dužeg stajanja, salata može da se promeni.

Autor: