AKTUELNO

Javnom preduzeću "Pošta Srbije" prijavljen je novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena Pošte Srbije.

Naime, korisnicima se putem platformi za komunikaciju i društvenih mreža, upućuje informacija o nagradnoj igri koju navodno organizuje Pošta Srbije, te da ukoliko odgovore na četiri pitanja imaju mogućnost da osvoje nagradu u iznosu od 30 000 dinara.

Direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević objasnio je za Kurir televiziju kako građani mogu uoče prevare u vidu nagradnih igara.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Svakodnevno se suočavamo sa novim problemima, danas sam dobio informaciju da imamo nove sajber napade na Poštu Srbije. Mi smo odmah reagovali. Radi se o navodnoj nagradnoj igri koju mi sprovodimo, mi smo odmah kontaktirali policiju. Napravili smo na našem sajtu poseban odeljak gde građani mogu da se informišu o svim vrstama prevara. Imamo i onlajn telefon koji je besplatan, građani u svakom momentu prijaviti nešto što im je sumnjivo. Prvenstveno želimo da ljudi odmah reaguju, kako ne bi ostavljali podatke. Bilo kakvo traženje podataka građanima treba da bude sumnjivo, mi građanima ne bismo nikada tražili podatke. Sam sadržaj poruke treba takođe biti sumnjiv, mi ne pišemo na engleskom jeziku već na ćirilici. Nikada građanima ne tražimo putem SMS-a poruke podatke, niti građanima tražimo novac - izjavio je Đorđević za Kurir televiziju.