AKTUELNO

U prethodnih nekoliko dana u Apatinu, u kvartu koji obuhvata delove ulica Svetozara Markovića, Vlade Ćetkovića, Rade Končara i Somborsku, otrovano je sedam vlasničkih mačaka.

Iako se ne može sa sigurnošću tvrditi da li se radi o namernom trovanju, neki vlasnici su spremni da daju novčanu nagradu za informaciju o trovaču njihovih kućnih ljubimaca.

- Svih sedam mačaka su iz ovog kvarta, iz jedne kuće su tri, a iz dve kuće po dve. Sve mačke su vlasničke i svi ih iz komšiluka poznajemo. Ovde praktično nema kuće koja nema jednu ili dve mačke i ovo je prvi put za 11 godina, koliko sam ja ovde, da se ovako nešto desilo. Da li su otrovane namerno ili je u pitanju nečija neodgovornost prilikom korišćenja otrova zbog čega je slučajno došlo do trovanja, ne znam, ali je, najblaže rečeno, ovo što se desilo vrlo čudno - kaže Branka Stojanov i dodaje da su njene mačke sve na broju, ali da su stradale dve njenih prvih komšija.

Jovana Cvetićanin je ostala bez svoje dve mace, od kojih je jedna bila persijska.

- Meni su otrovane dve mačke i jedan mačak, koji je na sreću nekako preživeo. Mrtve mačke u našem kvartu pronalazimo od petka. Svi koji tu žive znaju da su to vlasničke mačke, pa čak i čije su, jer se mi u našem kvartu dobro poznajemo, družimo i posećujemo. Sa ciljem da se otkrije počinilac i da ustanovimo kako je došlo do trovanja, rešila sam da ponudim novčanu nagradu onom ko mi da neku validnu informaciju o ovom trovanju, rezignirana je Jovana Cvetićanin, naglašavajući da se za deceniju i po, koliko je u tom kraju, ovako nešto nikada nije dogodilo.

I Jovana i Branka ne tvrde da su mačke otrovane namerno, navodeći i moguću opciju da je neko od komšija koristio otrov u bašti, te da su mačke, koje često šetaju po baštama, slučajno došle u kontakt sa otrovom.

- Ukoliko je neko otrovom prskao nešto u bašti, pozivamo ga da to više ne čini, da više povede računa o korišćenju otrova ili eventualno o bacanju ambalaže u kojoj je bio otrov, apeluju naše sagovornice, ostavljajući prostora i sumnji da je sve učinjeno i namerno.

Autor: