AKTUELNO

Vesna Petrović je rođena 20. aprila 1963. godine i u potrazi je za svojom majkom i sestrom bliznakinjom.

Ona je na Fejsbuk stranici dobrotvorne organizacije "Gestohlene verkaufte Kinder suchen leibliche Eltern/ihre Kinder exYu" (Ukradena/prodata deca traže biološke roditelje, roditelji traže svoju decu iz exYu) koja je posvećena otetoj, ostavljenoj i usvojenoj deci, majkama, sestrama i braći koji traže svoje najmilije napisala da su joj rođaci njenih usvojitelja rekli da ima sestru bliznakinju i da ona živi u Novom Sadu.

- Moja krvna grupa je B pozitivna. Myheritage DNK test nisam uradila ali uradiću uskoro. Ako nađem svoju majku ne krivim je, samo želim da je upoznam i da saznam imam li nekog svog osim moje dece - ističe Vesna.

Ona se osvrnula na najraniji period, nakon rođenja, kada je završila u Zvečanskoj u Beogradu kao dete bez roditeljskog staranja i opisala šta je pretrpela kao beba pre nego što je usvojena, piše portal Luftika.

Vesna kaže da joj je pravo ime Manojlović Nera. Nađena je 10.5.1962. u šumici ispod Kalemegdana nedaleko od stovarišta Tehnohemije, Donji grad u Beogradu. Imala je na sebi belo ćebence, dve bele pelene od flanela, zavoj sa pupčane vrpce i bila je u vreći braon boje, prekrivena maramom sa raznim figurama žute, crne, plave i braon boje.

- Ja sam nedonošče i nije se moglo ustanoviti čija sam, pa sam predata na čuvanje i negu u Zvečansku u Beogradu. Upis mi je izvršen na osnovu rešenja od 30.05.1963. Dali su mi ime i utvrđen mi je datum rođenja. U izvodu mi piše datum rođenja, 20.04.1963. Usvojena sam u Ćupriji 1965. Menjaju mi ime i prezime u Vesna Petrović. Verujem da će me neko prepoznati. Moja sestra bliznakinja verovatno liči na mene - napisala je ona i zahvalila se svima u grupi koji bi mogli da im pomognu.