AKTUELNO

U severnom delu Kosovske Mitrovice danas je počela sa radom nova autobuska stanica koja ima osam perona i koja će doprineti boljoj organizaciji saobraćaja u gradu, poboljšati bezbednost i omogućiti efikasniji prevoz građana.

Odlukom gradonačelnika opštine Severna Mitrovica Gorana Rakića od sada su svi auto-prevoznici u obavezi da svoj red vožnje obavljaju isključivo na autobuskoj stanici, a po prethodno planiranom i dogovorenom redu vožnje sa upravom stanice.

- Danas polazi prvi autobus za Beograd i svi kombi prevozi koji dolaze iz enklava ili koji dolaze iz susednih opština, takođe će polaziti sa ovog mesta. Već je vidljiva manja saobraćajna gužva u gradu, a za par dana otvaramo i javnu garažu i samim tim ćemo rešiti naše saobraćajne probleme. Ovo će značajno poboljšati kvalitet života naših sugrađana - rekao je Rakić.

Predstavnik uprave Autobuske stanice Radosav Delibašić je kazao da je to prva autobuska stanica na Kosovu i Metohiji posle 18 godina i da se nada da će i građani Severne Mitrovice biti zadovoljni, kao i da će doći do rasterećenja saobraćaja u gradu.

#Autobus

#Kosovska Mitrovica

'