AKTUELNO

Meštani sela Tulare kod Prokuplja od davnina svedoče o neobičnim događajima u ataru tog sela.

Svaka njihova priča je drugačija, ali svi govore da su bili žrtve otmice. Najsvežije je svedočenje Bobana Vasića iz ovog sela koji kaže da je doživeo susret sa patuljcima koji su ga zaposeli.

On ističe da je ubeđen da su ga mali ljudi zaposeli i vladali njegovim telom i umom nekoliko sati. Ne seća se pojedinosti, ali u realan svet se vratio kroz duboku vodu, koje, inače, ovde nema.

"Oni su kao Snežaninih sedam patuljaka, dešavalo se oko ponoći. Prvo počne pesma, pa počne plakanje. Oni tebe vode u vodu i posle toga ti više ne postojiš. Nisam jedini, bili su tu i stariji kojima se isto desilo. Govorili su ako nekad kreneš, ali već bude kasno bolje da i ne ideš, jer može svašta da bude. Imali su velike čizme i kapice na glavi", otkrio je Boban.

Osvrnuo se na sam događaj i kako je završio u toj vodi.

"Kada sam otpratio devojku, krenuo sam kući i kada sam stigao do kola nisam imao više orijentaciju. Tada su oni izašli, patuljci i odveli me u neku vodu. Ništa nisam video na putu do tamo od magle. Oni su samo pevali, vrištali i šetali oko mene. To je trajalo jedno sat, dva i onda su samo nestali", rekao je Boban.