AKTUELNO

Škola je u aprilu prosle godine izgorela u požaru, a u njenu obnovu uloženo je 67 miliona dinara, koje je izdvojila vladina Kancelarija za javna ulaganja.

U beogradskom naselju Begaljica danas je svečano otvorena obnovljena Osnovna škola "Ivo Lola Ribar", pa se 250 đaka te osmoletke vraća u svoje klupe.

Svečanom otvaranju škole prisustvovali su ministar prosvete Mladen Šarčević i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Šarčević je rekao da je ove godine oko četiri milijarde dinara uloženo u obnovu 390 škola koje , kako je rekao, sada izgledaju kao i škola u Begaljici, kao potpuno nove a ne rekonstruisane. To je, dodao je, signal i obaveza da naredne godine bude urađeno još više.

Foto: Tanjug

- Ovo je samo jedan od uslova da deca u Begaljici imaju iste mogućnosti kao i deca u drugim delovima Srbije - rekao je ministar.

Kako je rekao, nadležni nastoje da, donoseći adekvatne zakone, uz nove nastavne programe, obezbede kvalitetno i efikasno obrazovanje.

Foto: Tanjug

- Imate dobar kabinet za informatiku, dobre uslove, nadam se da će vas to motivisati da još bolje učite i radite - poručio je Šarčević đacima.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je škola u Begaljici sada jedna od tri najlepše škole u Beograda i da je ispunjeno dato obećanje o obnovi škole.

On je najavio da će do kraja ovog meseca biti završen projekat za izgradnju nove škole u Leštanima, a čija bi izgradnja trebalo da počne u narednih nekoliko meseci.

Foto: Tanjug

- Opština Grocka biće opština novih škola, rekao je Mali i dodao da je Grad ove godine izdvojio više od 100 miliona dinara u obnovu 90 škola - naglasio je on.

Direktorka škole Dragana Pešić zahvalila je svima koji su finansijski ili na drugi način pružili pomoć i podršku u obnovi.

Škola je potpuno obnovljena i dobila je savremenu opremu, a po prvi put od izgradnje škole, đaci će imati i malu fiskultrnu salu.

Foto: Tanjug

Opština Grocka izdvojila je sredstva za uređenje dvorišta, ograde, sportskih terena, pomoćne zgrade...

Učenici "Ivo Lole Ribara" su u prethodnom periodu, nastavu pohađali u školi "Ilija Garašanin".

#Begaljica

#Mladen Šarčević

#Siniša Mali

#škola

'