AKTUELNO

Gradski menadžer je istakao da su radovi na novoj osnovnoj školi u Begaljici završeni pre roka i da je reč o objektu koji inspunjava sve standarde i ne zaostaje za bilo kojom školom iz centra grada.

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da će u Begaljici danas biti otvorena poptuno rekonstruisana osnovna škola "Ivo Lola Ribar" koja je izgorela u požaru početkom prošle godine. On je najavio i izgradnju nove škole u Leštanima.

Gradski menadžer je rekao da će 250 učenika Begaljice ući u novu školu, koja je izgrađena sredstvima države, odnosno Kancelarije za javna ulganja, Grada Beograda koji je potpuno opremio školu.

Radovi su, kako je istakao, završeni za četiri meseca, iako je planirano da budu gotovi za šest.

- Deca su putovala 13 meseci u druge škole, a sada će njih 250 ponovo ići u svoju, modernu školu - naveo je Vesić, dodajući da je reč o novoj školi koja po standardima neće zaostajati za bilo kojom iz centra grada

Najavio je i raspisivanje tendera za novu školu u Leštanima i naglasio da je reč o staroj školi, koja će biti srušena. Vesić očekuje da će se do kraja godine znati izvođac radova i da na poleće 2018. godine počne izgradnja nove škole u tom mestu.

- Stara je neuslovna i neophodna je nova. Time pokazujemo da deca, bez obzira gde žive na teritoriji Beograda moraju da imaju iste uslove - poručio je gradski menadžer.

Vesić je podsetio i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić insistirao na obnovi skole u Begaljici. Kako je rekao "obrazovanje je najvažnije oružje koje država mora da ima u 21. veku" jer ulaganje u obrazovanje je ulaganje u sopstvenu budućnost.

Prema njegovim rečima, ima još mnogo posla ali će se ta ulaganja nastaviti jer je 21 vek - vek znanja, obrazovanja i nauke a zaostajanje možemo da nadoknadimo samo ubrzanim ulaganjem u škole i obrazovne ustanove.

On je najavio i čišćenje prostora preko puta Otvorenog tržnog centra u Novom Beogradu, gde je, podseća, planirana izgradnja nove autobuske stanice sledeće godine a koji je sada "divlji buvljak".

Kaže da se nada da će to sada biti konačno rešeno, da će taj prostor nakon akcije čišćenja biti zatvoren ali takođe i navodi da u tom poslu nisu imali pomoć iz opštine Novi Beograd čijih je inspektora to nadležnost.

Vesić objašnjava da kada se grad širi prema periferiji stalno treba novca za nedostajuću infrastrukturu i zato je grad i nema dovoljno.

- Mi smo to promenili tako što grad razvijamo prema rekama - poručio je Vesić i dodao da investitori žele i hoće na tim mestima da investiraju, a da se tu ulaže u razvoj postojeće a ne izgradnju dodatne infrastrukture te Gradu ostaje novca da gradi infrastrukturu na periferiji.

Vesić pozvao Beograđane da podrže reprezentaciju Srbije

Gradski menadžer pozvao je Beograđane da podrže fudbalsku reprezentaciju Srbije u odlučujućem meču u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji i dođu večeras na stadion "Rajko Mitic".- Došlo je poslednjih 90 minuta koji nam omogućuju da, ako pobedimo, odemo direktno na Svetsko prvenstvo, osam godina smo ovo čekali - rekao je Vesic za Pink. "Grad Beograd poziva sve Beograđane da napune stadion Rajko Mitić, da naša reprezentacija ima veliku podršku. Oni su to zaslužili i Srbija je to zaslužila i na taj način ćemo pokazati da smo večeras svi jedno, da svi navijamo za Srbiju i da ce Srbija večeras pobediti".

Osvrnuo se i na iseljenje porodioce Petrović sa Vračara, i naveo da je po odluci suda baka sa ćerkom i dvoje maloletne unučadi iseljena i našla se na ulici.

Najavio je da će danas Petrovići imati susret sa gradskim zaštitnikom kako bi razgovarali o tome ali i da će se gledati da gradski ombudsman pokrene inicijativu prema državi kako se takvi slučajevi ne bi više dešavali.

Podsetio je i da su se članovi SNS na Vračaru, na inicijativu Vučića, okupili i prikupli sredstva za rešenje stambenog problema te porodice u narednih godinu dana.

#Begaljica

#Goran Vesić

#Leštane

#škola

'