AKTUELNO

Iris, Inda, Irina i Ina rođene su na Veliki petak, prevremeno, u 28. nedelji trudnoće. Marija i Đorđe Gaćeša postali su roditelji prvih prirodno začetih četvorki u Srbiji.

Iris, Inda, Irina i Ina su kod kuće sa mamom, tatom i dvoipogodišnjom sestrom Iskrom. Sada su obaveze u porodici Gaćeša četiri puta veće. Dan je kažu kao na traci, jer svakoj bebi treba posvetiti pažnju. Nisu odmorni, ali trude se da ne razmišljaju o umoru. Dnevno potroše po dva pakovanja pelena i dve kutije hrane, što mesečno košta oko 90.000 dinara, a potrebno im je još mnogo novca.

Foto: TV Pink Printscreen

Đorđe Gaćeša se prisetio prvog ultrazvuka, kada je i saznao da će njegova žena Marija na svet doneti četvorke:

Evo ga jedno, drugo, tu je i treće, a onda dramska pauza od dvadesetak sekundi, i kaže "Vidiš li ti tata ovo, jel znaš šta je ovo?" Ja tada vidim, ali ne verujem svojim očima. I ona kaže "Pa čestitam tata, dobio si četvorke" - priča ponosni tata Đorđe.

Foto: TV Pink Printscreen

- Prva borba je trajala 72 sata, pa sedam dana, pa mesec. One su rođene kao ekstremno nezrela deca... Svaki dan njihovog života nosio je nove komplikacije i borbe sa kojima smo morali da se borimo kao roditelji, a one su bile male lavice koje su se izborile - rekla je Marija.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako Marija kaže, ona i Đorđe budni su dnevno i po 21 sat, međutim, kako kaže, to joj ne smeta jer su oni sada jedna srećna i zdrava porodica. Ona je dodala da za sve koristi jednu beležnicu, u kojoj beleži kada je koja beba jela.

Nekada nismo ni svesni kako vreme brzo prođe - nasmejala se Marija.

Autor: