AKTUELNO

Užasna tragedija potresla je Crnu Goru kada je Vuk Borilović (34) u petak popodne ubio 10 osoba, a šest ranio. Zasad nije poznato ko je presudio ubici – komšija ili policija.

Prema rečima Saše Milovanovića, direktora Srpskog telegrafa, mnogo je spekulacija i nelogičnosti u slučaju smrti ubice i to je ono što trenutno intrigira javnost.

- Treba raščlaniti sve detalje o tome šta se tačno desilo i ko je zapravo ubio Borilovića – kaže Milovanović za „Novo vikend jutro“ sa Jovanom Jeremić.

Podseća da se kao čovek koji je presudio ubici navodi Neno Kaluđerovic, a da se i oko njega stvorila „priča i misterija“, kao da sam krvavi masakr nije bio dovoljno strašan.

Foto: TV Pink Printscreen

- Stradala su deca i nedužni ljudi! Kod Borilovića je uočeno drugačije ponašanje u danima pred masakr i sigurno da je zločin mogao biti sprečen, samo da se reagovalo na vreme. Psihička oboljenja su, očigledno, opasna ne samo za obolelog, već i za okolinu. Ubica ove dece goreće u paklu zauvek! Ubijati decu iz hira i ludila, to je nepojmljivo – kaže Milovanović za Pink.

Dodaje da se crnogorska policija juče „prala“ od optužbi da nije reagovala adekvatno i na vreme, i činjenica da je ubica ubice optuživan za ubistvo iz 2006. godine, dodatno daje masakru na monstruoznosti.

Foto: TV Pink Printscreen

Ako je Kaluđerović terorista, zašto je na slobodi, zapitao je novinar Dejan Anđus. Podseća da je teroristički akt jedno od najtežih dela i da bi morao biti iza rešetaka.

- Kada je reč o ubistvu koje je počinio 2006. godine, jasno je da su tragovi zataškavani, a da je oslobađajuća presuda 2008. doneta unapred. Vidimo da je Kaluđerović i dan-danas naoružan, dakle, ima dozvolu za nošenje oružja i niko ga ne tretira kao ubicu – kaže Anđus za „Novo vikend jutro“.

Foto: TV Pink Printscreen

Podseća da je Kaluđerović i politički aktivista koji na sebi nosi obeležja sa anti-srpskim elementima, a da je bio protivnik bivše vlasti, sve bi mu gore nabrojano bilo spočitano.

- Ubio je čoveka u petak pred očima policije i pustili su ga da odu. To stvara novu sumnju! Cetinje nije Njujork ili Tokio! Cetinje ima tri i po ulice! Ko ga je i zašto pustio da ode? S kim on sad pregovara i kako pregovara? Ko je njemu javio šta se dešava to popodne, kako je došao do zaključka da mu je kum ugrožen? Kad je stigao da se pojavi i naoruža? Sledeće pitanje je motiv, jer meni Borilović ne deluje kao psihijatrijski bolesnik, a čest okidač za ovakve zločine je ljubomora - kaže Anđus.