AKTUELNO

Da li znate koja zanimanja pretenduju da budu najplaćenija u Srbiji? Odgovor na ovo pitanje daće vam korisnici Redita.

Građani sa najvećim prihodima u Srbiji su menadžeri, direktori, inžinjeri, ekonomisti i pravnici objavila je Poreska uprava. Iako je poslednjih godina IT industrija u procvatu, obični građani su se ipak zapitali koje je to zanimanje, odnosno posao najperspektivniji u Srbiji i donosi najviše para?

Na forumu Redit povela se opšta diskusija, nakon što je jedan korisnik postavio pitanje:

"Za koja zanimanja mislite da je perspektivno ostati i raditi u Srbiji i da li je možda bolje s tim poslom ostati u Srbiji nego otići preko? Koja su zanimanja koja će u budućnosti ovde biti 'suvo zlato'?

A odgovori koji su usledili, neke će na "prvu loptu" iznenaditi. Prvi od njih je glasio da su buduća isplativa zanimanja - električar, vodoinstalater i stolar.

"Izvođač unutrašnjih radova, majstor za pločice, zidove, gips, vodovod... Bukvalno, nema potrebe da budeš vrhunski majstor, samo da znaš posao pristojno i da budeš normalan čovek", nadovezao se drugi korisnik.

Većina se složila da je zanat zlata vredan, a ovo su još neka od zanimanja za koje većina smatra da će biti na ceni, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu:

"Svaki zanat, plus voćar, traktorista."

"Električar, vodoinstalater, keramičar, olučar i limar, majstor za grejanje, majstor za ventile na kamionima."

"Auto-mehaničar i auto-električar, kao i zubar."

Pogledajte ovde, koliko je najbogatijii građanin Srbije zaradio novca prošle godine!

Autor: