AKTUELNO

Polaznici 33. klase Centra za osnovnu policijsku obuku izveli su pokazno-taktičku vežbu kontrole lica u putničkom motornom vozilu na bezbednosnom punktu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin posetio je danas polaznike 33. klase Centra za osnovnu policijsku obuku na terenskoj obuci na Fruškoj Gori i poručio im da su im država i Ministarstvo dali najbolje uslove za sticanje znanja i veština, ali da je na njima da ukazano poverenje opravdaju kroz posvećen i predan rad za svoju državu i građane, štiteći ih od svih oblika kriminala.

- Država Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem brine o vama, veruje u vas, ulaže u razvoj vaših sposobnosti i veština, a na vama je da ukazano poverenje opravdate kroz svoj budući rad za dobrobit srpske države i njenog naroda, štiteći ih od svakog zla, od svake vrste kriminala. Vaša država i vaše Ministarstvo daće vam najbolje uslove za obrazovanje i napredak, dobićete najbolju i najsavremeniju opremu i uniformu, ali ugled morate sami da izborite i steknete svojim poštenim i pravičnim odnosom prema građanima i doslednim primenjivanjem i sprovođenjem zakona - poručio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, koji je istakao da država Srbija i MUP ozbiljno ulažu u školovanje i obrazovanje budućih kadrova i dodao da će, prilikom zapošljavanja u MUP-u oni koji su završili Kriminalističko-policijski univerzitet ili prošli kroz Centar za osnovnu policijsku obuku, uvek imati prioritet.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da je posle mnogo godina ponovo uspostavljena institucija pozornika, da u najvećim gradovima Srbije trenutno na ulicama ima 900 policajaca pozornika, te da se i polaznici 33. klase pripremaju da postanu pozornici čiji je osnovni zadatak da budu na usluzi običnom čoveku.

- Obučavamo vas i pripremamo da budete policajci u zajednici, da budete pozornici, da budete na usluzi ljudima sa kojima živite, da postanete deo njihovog života, da budete vredni njihovog poverenja. Vaš posao i vaš zadatak je da budete na usluzi svakom onom kome je pomoć potrebna, da budete na usluzi običnom čoveku. Uspeh vašeg rada meriće se po tome koliko vas poštuju i cene obični i vredni ljudi - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova poručio je da su polaznici 33. klase Centra za osnovnu policijsku obuku prikazali visok nivo znanja, sposobnosti i veština koje su stekli tokom vežbi i obuka, ali da su, pre svega, pokazali izuzetnu motivisanost, snagu, volju i patriotizam koji odlikuje srpskog policajca.

Polaznici 33. klase Centra za osnovnu policijsku obuku izveli su pokazno-taktičku vežbu kontrole lica u putničkom motornom vozilu na bezbednosnom punktu.