AKTUELNO

Koliko sreće i radosti... Ne mogu rečima da opišem kako se trenutno osećam, ali mogu slobodno da kažem da mi je ovo najsrećniji dan u životu - napisala je Tamara Misirlić na svom Fejsbuk profilu.

Trojica braće Pavlović iz Vranja su na korak od života u potpuno novom domu, majstori sutra počinju s radovima, a njihovoj sreći, kada im je humanitarka Tamara Misirlić saopštila novosti, nije bilo kraja.

- Koliko sreće i radosti... Ne mogu rečima da opišem kako se trenutno osećam, ali mogu slobodno da kažem da mi je ovo najsrećniji dan u životu - napisala je ona na svom Fejsbuk profilu.

- Braća Pavlović su na korak do novog doma, obećano ćemo ispuniti, a sada ste nam vi najpotrebniji - napisala je ona pozvavši sve ljude velikog srca da pomognu uplatama.

Braća su se smejala kao mala deca radujući se boljim uslovima života. Dobiće novi laminat i tepihe, krevete, televizor, veš mašinu.

Nebojša, Nenad i Novica Pavlović, trojica braće, žive nadomak Vranja i svi imaju cerebralnu paralizu. Svoj vek proveli su u kolicima, a pored invaliditeta, život im dodatno otežava to što su sami i u nemaštini.

Roditelji su im preminuli pre godinu dana i od tada situacija postaje još teža.

Kako je Tamara ranije ispričala za naš portal, kolica su im stara. Često im se desi da krenu negde i onda se nešto pokvari, ne mogu dalje, ostanu na putu.

Foto: Facebook.com/Tamara Misirlić

- Žive od socijalne pomoći koja im jedva pokrije mesečne troškove - račune, hranu i pomoć u kući. Plaćaju jednu ženu koja povremeno dođe da im počisti i skuva nešto. Od svojih mesečnih primanja jedva pokriju za neke osnovne životne potrebe.

Stolarija u kući je dotrajala, prozori propali, a zimi ne mogu da izdrže hladnoću. Takođe, šporet je star, kako kažu, slabo greje.

Puze po kući

- Najteže mi je bilo kad sam ih videla kako puze po kući da bi uzeli nešto što im treba, spuste se teško iz kolica i onda puze, muče se... Teško je gledati sve to, a kamoli živeti tako svaki dan - ispričala Tamara za naš portal.

Braći možete da pomognete uplatom na račun Fondacije "Tamara Misirlić", na račun broj 200-3453980101008-90, a svrha uplate je pomoć braći Pavlović.

Autor: