AKTUELNO

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, utvrđen je identitet lica za koje se sumnja da je upućivao preteće poruke novinarki Jovani Jeremić. Posle toga, zamenik Prvog osnovnog javnog tužioca, koji je zadužen za praćenje i rad u predmetima u kojima su isključivo oštećeni novinari, odredio je pre dva dana, osumnjičenom S. M. zadržavanje u trajanju od 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Blažo Marković, predsednik Sindikata policije kaže da su novinari i policajci istinski heroji. On je, govoreći za Novo vikend jutro kod voditeljke Jovane Jeremić istakao da je velika stvar to, što je voditeljka pomenula temu napada na novinare, koji su, kako Marković kaže u poslednje vreme orkestrirani i prečesti.

- Krenuli su u najgore vreme, u vreme kada je Vulin zajedno sa Pušićem krenuo da čisti svoje redove. Belivuk je u zatvoru, i sada će ovi sitniji sve da svale na njega, i da nastave da rovare. Ja sam na ovo upozorio. Ti si Jovana hrabra žena, ali ti imaš dete... Oni će krenuti na decu, a tu smo najosetljiviji - dodao je Marković.

Foto: TV Pink Printscreen

Ti si svima najinteresantnija, jer ovde dovodiš i onu i ovu stranu, a to retko ko sme - navodi Marković.

Alekdandar Šešelj, ispred stranke "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka" je dodao da postoje ljudi koji sebe nazivaju novinarima, a to nisu, i da je bitno da se napravi ta razlika.

- Neki svaki dan pišu da je bio genocid u Srebrenici, iako o tome ništa ne znaju, ali je bitno da pišu - priča Šešelj.

Foto: TV Pink Printscreen

Goran Vesić, član SNS kaže da je velika stvar to, što je onaj ko je pretio voditeljki Jeremić, pronađen. On se dotakao i napada na novinarke Gordanu Uzelac i Maru Dragović, navodeći da je neophodno da novinari u Srbiji budu zaštićeni.

- Ne zaboravite da su neki novinari hapšeni, da su urednici odgovarali zbog informacija koje su bile tačne... To vreme, pre nego što je donesen zakon 2012, bilo je kritično. Sada policija štiti svakoga ko je ugrožen - priča Vesić.

Foto: TV Pink Printscreen

Advokat Svetozar Vujačić kaže da napad na novinarku jeste napad na javnu ličnost.

- Policija je urgentno i izvanredno rešila ovaj slučaj. Sada je sve na tužiocu, da se sve oo procesuira, jer će to biti za nauk svim drugima koji prete novinarima - kaže Vujačić.

Autor: