AKTUELNO

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu brzom akcijom Uprave krivične policije trećeg odeljenja utvrđen je identitet osobe za koju se sumnja da je upućivao preteće poruke novinarki Jovani Jeremić.

Nakon toga zamenik Osnovnog javnog tužioca koji je zadužen za praćenje i rad u predmetima u kojima su isključivo oštećeni novinari odredio je osumnjičenom S.M. zadržavanje u trajanju od 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo Ugrožavanje sigurnosti.

U daljem toku postupka tužilaštvo ce ispitati oštećenu Jovanu Jeremić, uraditi veštačenje telefona i eventualno okrivljenog, ispitati i druge osobe o okolnostima da li su i na koji način možda umešani u iznete pretnje.

O ovoj temi, za ''Novo vikend jutro'', govorili su narodni poslanik Uglješa Mrdić i Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije, govorili su o ovoj temi.

Foto: TV Pink Printscreen

Uglješa Mrdić, narodni poslanik kaže da je nedopustivo da se novinarima preti, i da je srpska policija uradila veliku stvar, kada je voditeljka Jeremić u pitanju.

- Ja se zalažem za normalan sistem vrednosti. Ne mogu da doživim sve što ste vi doživeli, ali se nadam da će policija nastaviti da radi svoj posao kako bi se građani osećali normalno i sigurno - kaže Mrdić.

Možemo da se kao novinar, analitičar i političar zalažemo za porodične vrednosti, kaže Mrdić.

- Novinar i voditelj mora da bude spreman za taj posao, i ja se njima divim na hrabrosti - navodi Mrdić.

Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije kaže da Srbija nema luksuz da ovako nešto dopusti.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ti si sad i uživo imala prilike da to prođeš... Mi smo ovde često komentarisali i pretnje predsedniku, njegovoj deci... Ali, dobro je da reagujemo, to je neprestana borba za jedan sistem vrednosti u ovom trenutku - kaže Miletić.

Idemo dalje, imamo dobijenu bitku, dodao je.

Autor: