AKTUELNO

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić sastao se danas sa ambasadorkom Kine Čen Bo, koja mu je uručila čestitku predsednika Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Lia Zhanshua, povodom izbora za predsednika parlamenta.

Čen Bo je naglasila da je Svekineski narodni kongres spreman da nastavi uspešnu saradnju sa Skupštinom Srbije i novoizabranim predsednikom, navodi se u saopštenju iz parlamenta.

Orlić je izrazio zadovoljstvo što je sastanak sa ambasadorkom Kine njegov prvi zvanični sastanak po stupanju na dužnost i istakao da je to izvanredna potvrda prijateljskih odnosa i večnog prijateljstva dva naroda.

On je izrazio zahvalnost na principijelnom stavu i stalnoj podršci Kine po pitanju očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

Orlić je naglasio da Kina ima punu podršku Srbije u pitanjima suvereniteta i teritorijalnog integriteta te zemlje i dodao da će srpski narod biti večno zahvalan na podršci i pomoći koju je Kina pružila u najtežim trenucima, posebno tokom pandemije.

"Ponosni smo na važne kineske investicije koje su sa uspehom realizovane u Srbiji, kao i na brojne infrastrukturne projekte koji su od najvećeg značaja za našu zemlju", rekao je Orlić, saopšteno je iz parlamenta.

#Čen Bo