AKTUELNO

Damir Okanović, direktor komiteta za bezbednost saobraćaja, komentarišući snimak žene koja vozi trorinet, a sa sobom vodi psa, a koji je izazvao buru na društvenim mrežama, istakao je da je ovakvo ponašanje u saobraćaju strogo zabranjeno i krajnje bezobzirno.

Kako je rekao, u pitanju je nesmotreno i neodgovorno ponašanje i nešto što je nedopustivo na ovako prometnoj ulici kao što su Terazije. Dodao je i da je za životinju ovo takođe jedna vrsta mučenja, jer je napolju u ovom delu dana izuzetno toplo, što je naporno za životinju.

- Žena je, ovakvim činom svesno ugrozila učesnike u saobraćaju - dodao je Okanović.

Okanović jee prokomentarisao i drugi snimak, na kom vozač trotineta vozi po sred trake, i time ugrozio vožnju ostalih učesnika u saobraćaju, ocenivši ga rizičnim.

- Na žalost, mi još uvek nemamo taj zakon u saobraćaju da se vožnja trotineta reguliše, ali, svakako da je to u planu u narednim mesecima. Mi vidimo da mnogi voze pešačkom zonom, ali ono što mene mnogo više brine jeste letnji period, i sve više poginulih na putevima. Zato molim sve, jer će biti gužve, da ne gube živce - priča Okanović, dodajući da je obavezno vezati pojas na zadnjem sedištu.

Nevezani putnici se zovu ubice sa zadnjeg sedišta - dodao je Okanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Govoreći o bezbednosti u saobraćaju, Okanović je još jednom strogo podvukao da je korišćenje telefona u saobraćaju i dalje jedna od kobnih grešaka kada je vožnja u pitanju, kao i to, da je nekada nekoliko sekundi dovoljno da izgubimo život.

Molim vas, nemojte to raditi. Držite odstojanje i ne vozite drugome "na braniku" - kaže Okanović.

Autor: