AKTUELNO

Mesec dana ostalo je do 27. po redu Komunalne olimpijade, koja će i ove godine (od 5. do 11. septembra) biti održana u Budvi kao i svih prethodnih sezona, osim 2020. kada je domaćin bio grad Trebinje u Republici Srpskoj.

Već sada ima 1.400 prijavljenih takmičara, a organizator Sindikat zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije se nada da će ta brojka ići i do 1.600 ljudi koji će se oprobati u 16 sportskih disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji. Najveći broj ekipa dolazi iz Beograda, Niša i Novog Sada, ali ih ima i iz drugih gradova naše zemlje, kao i gostiju iz Mađarske i Slovačke, a pozivi su upućeni i kolegama iz Hrvatske, Crne Gore i Makedonije.

Foto: Komunalna olimpijada

- Komunalna olimpijada je malo više od igara, prilika da se rešavaju problemi koji prate našu delatnost. Malo je reći da sam ponosan na to što iz godine u godinu okupljamo sve više zaposlenih, organizujemo okrugle stolove na kojima svi učestvuju i na kraju se družimo i fer i sportski takmičimo. Jedna stvar je sigurna - onaj ko jednom dođe na Komunalnu olimpijadu, dolazi i na svaku narednu - izjavio jeAleksandar Radojević, predsednik Sindikata zaposlenih u komunalno- stambenoj delatnosti Srbije.

Foto: Aleksandar Radojević, Foto: Predrag Mitić

Titulu generalnog pobednika 10. put zaredom pokušaće da osvoji tim GSP Beograd, dok su Parking servis i Beogradske elektrane sada više nego ikad, čini se, spremne da im u tome pomrse konce, kao i timovi koji u Crnu Goru dolaze iz Novog Sada, Bačke Palanke, sa Zlatibora i drugih mesta širom Srbije.

Foto: Komunalna olimpijada

BROJKE

27. po redu Komunalne igre 1.400 do 1.600 takmičara 6 dana traju Igre 16 sportova u muškoj i ženskoj konkurenciji 9 puta zaredom GSP Beograd generalni pobednik

Autor: