AKTUELNO

Direktor policije Vladimir Rebić primio je danas policijske službenike Policijske uprave za grad Beograd Dušana Popovića i Marjana Džonića, koji su 30. septembra napadnuti prilikom obavljanja redovnih zadataka i zahvalio im na odlično obavljenom poslu.

Rebić je tom prilikom istakao da su Popović i Džonić tokom intervencije pokazali izuzetnu profesionalnost i hrabrost, ali je ujedno podsetio koliko je rizičan policijski poziv i koliko su pripadnici MUP-a izloženi različitim napadima.

Foto: Tanjug

-Tokom 2015. godine bilo je 1.580 napada na ovlašćena službena lica, a tokom 2016. godine 1.082, što je trend smanjenja, ali i dalje je to veliki broj napada na policijske službenike u vršenju službene dužnosti. Oštro osuđujemo sve napade na policajce i očekujemo najstrože kazne za počinioce ovih krivičnih dela - istakao je Rebić.

Direktor je rekao da policajci, neretko obavljajući svoje redovne zadatke, rizikuju svoj život, kako bi obezbedili sigurno okruženje za sve naše građane.

-Ministarstvo unutrašnjih poslova će se truditi da prepozna i vrednuje takav način rada, kao i da obezbedi bolji materijalni položaj za sve policijske službenike i bolju opremljenost, kako bi još bolje i profesionalnije obavljali svoje zadatke - poručio je Rebić.

Foto: Tanjug

Podsetivši na odlično obavljen zadatak od policajaca Dušana Popovića i Marjana Džonića, Rebić je rekao da su ovi policajci prilikom zaustavljanja sumnjivog vozila postupili vrlo profesionalno i pribrano. Iako je on pokušao da ih podmiti, kako bi odustali od kontrole, policajci su to odmah odbili.

- Nakon toga on je pokrenuo vozilo da bi pobegao. Dvojica policijskih službenika su pokušala da ga zaustave, a on im je zadao više udaraca pesnicom u predelu glave i tela, kako bi ih izgurao iz vozila. Uprkos tome sprečili su bekstvo osumnjičenog - naveo je Rebić.

Policijski službenici Dušan Popović i Marjan Džonić su tom prilikom povređeni, a nakon hapšenja osumnjičenog utvrđeno je da je za njim raspisana sudska poterinica i da se tereti za krivično delo pokušaj ubistva.

#Policija

#Vladimir Rebić

'