AKTUELNO

Garaža ima 306 parking mesta.

Večeras je završena rekonstrukcija garaže "Zeleni venac" i sada ima novu fasadu, dekorativno osvetljenje, krov, konstrukciju za solarne panele i video nadžor.

Rekonstruisanu garažu je obišao gradski menadžer Goran Vesić, koji je rekao da je grad Beograd pre dve godine, kada je dobio analizu Građevinskog fakulteta o tome u kakvom je stanju garaža, slobodno mogao i da je zatvori.

Od večeras je ona u punoj funkciji sa 306 parking mesta, rekao je Vesić i naveo da nije bila rekonstruisana 38 godina, te da je rekonstrukcija bila preko potrebna.

Foto: Tanjug

Direktor JKP Parking servisa Andrija Čupković podsetio je da je na garaži "Zeleni venac" prošle godine u prvoj fazi radova ojačana čelična konstrukcija, ugrađeni novi podovi, a da je ove godine, u drugoj fazi, urađen video nadžor, postavljeni štedljiva led rasveta, nove elektroinstalacije i instalacije telekomunikacija.

- Ono što je posebno važno jeste da je ovu garažu radilo jedno društveno preduzeće, radimo sa državnim firmama i dobili smo garanciju od 15 godina, tako da u narednih 15 godina neće biti potrebe da se ulažu nova sredstva - istakao je Čupković.

U narednim godinama se očekuje, dodao je on, da se postave elektopunjači u toj garaži, ali i u garaži na Obilićevom vencu.

Gradski menadžer je podsetio i da se radi na rekonstrukciji garaže na Obilićevom vencu, koju takođe sprovodi preduzeće "Parking servis".

Tu će biti, najavio je Vesić, novih 210 parking mesta, što znači ukupno više od 800.

Vesić je napomenuo i da je javno preduzeće Parking servis dobilo i građevinsku dozvolu za gradnju nove garaže na Studentskom trgu, u kojoj će biti 750 parking mesta.

I. P.

#Andrija Čupković

#Garaža

#Goran Vesić

#Zeleni venac

'