AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin saopštio je da je Vlada donela odluku o povećanju dnevnica pripadnika Vojske Srbije sa 800 na 1.100 dinara.

Vulin je, kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, precizirao da je u pitanju povećanje trupnih dnevnica, odnosno dnevnica za pojačano angažovanje, za rad na terenu, za rad onih koji najviše i najteže rade.

Na osnovu naređenja vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, radna grupa i Ministarstvo odbrane dali su odgovarajuće predloge Vladi Republike Srbije kako bi se poboljšao materijalni položaj svih pripadnika Vojske Srbije, naveo je Vulin.

- Baš kao što smo i rekli, nastavićemo da poboljšavamo i pojačavamo položaj svih pripadnika naše Vojske, a posebno onih koji rade najteže i najodgovornije poslove. Takođe, prvi put, što se do sada nikada nije dešavalo, obezbedili smo da će se solidarna pomoć za rođenje deteta isplaćivati i svakom pripadniku Vojske - istakao je Vulin.

Prema njegovim rečima, od sada će prosečna zarada biti uplaćena svakom pripadniku Vojske koji "obraduje svoju porodicu, ali i našu zemlju i našu Vojsku rođenjem novog deteta".

Vulin je naglasio da će se položaj pripadnika Vojske Srbije pooboljšavati.

- Kao što jačamo i organizujemo armiju, tako se trudimo da i naši pripadnici žive bolje, da njihove porodice žive bolje i da se osećaju boljim i poštovanijim. Njihova Srbija ih voli, a ovo je način da im to i pokažemo - zaključio je Vulin.

#Aleksandar Vulin

#Vojska

'