AKTUELNO

Za samo jedan dan od kada je Vlada Srbije opredelila novih 300.000 vaučera za subvencionisani smeštaj za odmor u Srbiji, primljeno je 61.168 prijava građana.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić pozdravlja ovakav odziv građana.

- Očekujem da će vaučeri biti podeljeni u rekordnom roku, pa savetujem svima koji žele da provedu odmor u Srbiji da požure. Letujući u Srbiji povećavamo turistički promet, kao i prateće uslužne i privredne delatnosti i tako doprinosimo ekonomskom rastu naše zemlje - izjavila je ministarka Matić.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

KO SE SVE PRIJAVIO

Penzioneri prednjače Do 20 časova 28. juna najviše je pristiglo prijava: penzionera - 34.674 zaposlenih - 17.734 nezaposlenih - 6.457 studenata sa 1.337

Kako je prethodno saopšteno iz "Pošte Srbije", najveće interesovanje građani Srbije su dosad pokazali za smeštaj na Kopaoniku, u Prolom banji, Sokobanji i Sijarinskoj banji.

V. d. direktora "Pošte Srbije" Zoran Đorđević rekao je da je "Pošta Srbije" unapredila sistem evidentiranja i prijema prijava građana, čime će proces izdavanja vaučera biti brži.

Foto: Privatna arhiva

- To je posebno bitno jer je odlukom Vlade Srbije omogućeno da 95.000 ljudi koji su početkom godine dobili vaučere u iznosu od 5.000 dinara sada podnesu zahtev za dodatnih 10.000 dinara. Prijave korisnika koji apliciraju za razliku do punog iznosa od 15.000 dinara se mogu podneti na šalterima svih pošta od srede 29. juna - naveo je juče Đorđević.

Vaučeri se mogu koristiti za plaćanje smeštaja, noćenja s doručkom, pansiona i polupansiona, u trajanju od najmanje pet dana, a svi detalji u vezi sa uslovima i potrebnom dokumentacijom dostupni su na sajtu Ministarstva trgovine i turizma.

Autor: