AKTUELNO

Stepen javnog reda i mira u Srbiji je na visokom nivou, rekao je za PINK Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Mijailović je rekao da Ministarstvu unutrašnjih poslova rezultate daju profesionalci, i da za razliku od prethodnog perioda kada oni nisu bili tako dobri, u poslednjih godinu i po dan su, dodaje, postavljeni visoki kriterijumi i postignuti izuzetni rezultati.

- Ministarstvo je u poslednjih godinu i po dana, to činjenice pokazuju, privelo preko 30 kriminogenih klanova, organizovanih kriminalnih grupa. Oko 12 tona narkotika je u prethodnih godinu i po dana oduzeti, a da ne pričamo koliko je sredstava svojim akcijama ministarstvo ubacilo u sam budžet Srbije, oko 3 milijarde evra - rekao je Mijailović.

Foto: TV Pink Printscreen

Ističe da je stepen javnog reda i mira na visokom nivou, kao i da Srbija spada u jednu od najbezbednijih evropskih zemalja.

- Porast ekonomije je dokaz da je bezbednost na visokom nivou, inače ne bi bilo nikakavih investicija da je bezbednost drugačija - rekao je Mijailović.

On je rekao da policija kada odradi kapitalne poslove, oni koji su oštećeni i koji imaju mnogo novca, oni napadaju rukovodioce i ljude koji su tu akciju odradili.

Foto: TV Pink Printscreen

- Činjenica je da kada se neka roba oduzme, to se sistemski radi. Od ulaska robe, pratnje, preuzimanja robe. Za to je potrebno i vreme i tajnost, kao i saradnja sa Tužilaštvom. Nas napadi ne iznenađuju, i oni će biti još veći. Oni dolaze sa strane onih čiji su interesi najviše ugroženi - rekao je Mijailović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, oni u poslove ulaze svesno u rizik, svesni da mogu i život da izgube.

- Policija radi isključivo na činjenicama, takav je posao policije. Uvek će biti ljudi koji će nas napadati - rekao je Mijailović.

Autor: