AKTUELNO

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je, za Radio-televiziju Srbije, da je večeras do 20 časova u poštama podeljeno 20.553 vaučera za odmor u Srbiji.

Pošte su danas počele da primaju molbe i da izdaju turističke vaučere od po 15.000 dinara, izjavio je v. d. direktor "Pošte Srbije" Zoran Đorđević.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pozvalo je ugostitelje u Srbiji da se prijave radi realizacije dodele vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima.

Oni koji su početkom godine dobili ovu vrstu subvencije od 5.000 dinara, takođe, imaju pravo da apliciraju i dobiće razliku od 10.000 dinara.

Rok da se iskoriste vaučeri je 31. oktobar, uz uslov minimum pet noćenja.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u subotu je, najavljujući projekat koji je država dugo pripremala, rekao da je cilj da ljudi još više zavole svoju zemlju i da novac ostane u Srbiji.

On je pozvao građane da se prijave za ovu subvenciju za odmor i da, kako je istakao, "navale na vaučere i na jezera, planine, banje u svojoj prelepoj Srbiji".

Autor: