AKTUELNO

Učenici osmog razreda danas počinju trodnevno polaganje završnog ispita, to jest male mature, koja se sastoji od testova iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa.

Malu maturu osmaci će polagati i sutra i prekosutra, a zbog nedavnih mnogobrojnih dojava o bombama, završni ispit će biti organizovan u 522 škole, u skladu sa odlukom Republičke upisne komisije.

Prigovori na rezultate završnog ispita moći će da se podnesu 1. i 2. jula na portalu Moja srednja škola. Takođe, i ove kao i prethodne godine lista želja moći će da se podnese putem tog portala, uz mogućnost za neograničen broj izmena i dopuna do 6. jula.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Na pomenutom portalu će 13. jula izaći lista raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama. Upis u srednje škole moći će da se obavi elektronskim putem korišćenjem navedenog portala.

Kako je ranije saopštilo Ministarstvo prosvete, sa MUP je detaljno razrađen plan osiguravanja bezbednosti, kako bi završni ispit protekao u najboljem redu i učenici bili bezbedni.