AKTUELNO

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje na jak pljusak.

Snažno nevreme sa grmljavinom upravo je zahvatilo šire područje Beograda. Za nekoliko minuta se smračilo, a osetan je i pad temperature.

U međuvremenu, RHMZ je izdao novo hitno upozorenje na svom sajtu.

"U toku popodneva u većem delu Srbije nestabilno, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom. Pljuskovi i grmljavine se očekuju i na području Beograda", upozorio je RHMZ.

Foto: RHMZ

Foto: Beta/Saša Đorđević

Kako se navodi, suvo vreme će se zadržati samo na istoku Srbije i jugu Banata.

Kako je navedeno u Bačkoj, Sremu, na severu Banata, kao i brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije posle podne i uveče se očekuju jaki pljuskovi.

Foto: Pink.rs

"Očekuje se lokalna pojava jakog pljuska sa gradom, olujnim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme. U južnom Banatu, Braničevskom okrugu i na istoku Srbije grmljavinski procesi će se intenzivirati krajem dana i tokom noći", upozorio je RHMZ.

Kako se vidi na društvenim mrežama, nevreme je već zahvatilo sever zemlje. Sremski Karlovci i Novi Sad su gotovo pod vodom.

U južnom Banatu, Braničevskom okrugu i na istoku Srbije grmljavinski procesi će se intenzivirati krajem dana i tokom noći.

Kako se navodi, u narandžastom meteoalarmu, kada vremenske prilike mogu da budu opasne biće jugoistočna, jugozapadna Srbija i Kosovo i Metohija.

Ostatak zemlje je u žutom meteoalarmu, kada vremenske prilike mogu da budu potencijalno opasne.