AKTUELNO

Učenici Osnovne škole "Svetozar Miletić" u Zemunu od sutra će se vratiti u školu, dogovoreno je na sastanku sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda Slavka Gaka sa bivšim direktorom škole Miroljubom Mosuroviaem i roditeljima učenika, saopštilo je večeras Ministarstvo prosvete.

Kako se navodi, večerašnji dogovor postignut je nakon pregovora koji su u školi započeti jutros, a u kojima je učestvovala i pomoanica ministra prosvete, nauke i tehnološokog razvoja Vesna Nedeljković.

- Drago mi je da je postignut dogovor, da se normalizuje rad u ovoj školi, jer je interes dece iznad svega. Oni ne smeju više da izgube nijedan dan. Sve drugo ćemo rešiti za stolom - rekao je Gak.

Nedeljković je poručila da zakoni moraju da se poštuju, da sistem ima svoja pravila i da je zadovoljna što je i bivši direktor Mosurović večeras interes dece stavio na prvo mesto.

- Ministarstvo je sve vreme pregovora insistiralo na oeuvanju atmosfere dobrih međuljudskih odnosa u školi, jer je to veoma važno za okruženje u kojem deca uče - naglasila je Nedeljković, navodi se u saopštenju.

U OŠ "Svetozar Miletić" od 1. septembra nastava se nije normalno odvijala zbog protesta roditelja i zaposlenih koji nisu želeli da prihvate odluku o razrešenju direktora Miroljuba Mosurovića.

#Zemun

#škola

'