AKTUELNO

Maksimalna dnevna temperatura danas do 35 stepeni Celzijusa.

Danas vrlo toplo i pretežno sunčano pre podne, a popodne uz razvoj oblačnosti sa mogućom pojavom lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Oblaci se razvijaju i premeštaju od zapada i jugozapada Srbije prema istoku. Vetar slab, ujutru južni, a popodne severozapadni, u zoni pljuskova na kratko pojačan. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 14°C do 21°C, a maksimalna od 31°C u Subotici do 35°C u južnoj Srbiji. Uveče je moguća kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak ponegde, ali padavine brzo prestaju. Temperatura u 22h od 19°C do 24°C.

U Beogradu vrlo toplo i sunčano pre podne, a popodne razvoj oblačnosti sa mogućom pojavom lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab, ujutru južni, a popodne severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 21°C, a maksimalna 33°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h 24°C.

Foto: Beta/Saša Đorđević

Vreme narednih dana:

U nedelju sunčano i vrlo toplo uz dnevni razvoj oblaka sa ređom pojavom kratkotrajnih lokalnih pljuskova popodne. Veća šansa za pljuskove je u centralnoj i istočnoj Srbiji. Vetar slab severozapadni ili promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 15°C do 21°C, a maksimalna od 30°C do 34°C.

Početkom iduće sedmice sunčano i vrućina, oko 35°C u većini predela u ponedeljak, a u utorak ponegde do 37°C. Vrućina će se nastaviti do kraja iduće sedmice po današnjoj prognozi.