AKTUELNO

Švajcarska se nalazi među vodećim stranim investitorima u Srbiji. U periodu od 2010. godine zaključno sa trećim kvartalom 2021. godine, ulaganja švajcarskih rezidenata iznosila su 1,7 milijardi evra. U cilju privlačenja novih švajcarskih investitora i promovisanja poslovnih mogućnosti na srpskom tržištu, Švajcarsko-srpska trgovinska komora organizovala je seminar u prostorijama Privredne komore Ženeve ‘’Market Fokus Srbija’’.

Ovom prilikom, potpisan je Memorandum o saradnji između Švajcarsko-srpske trgovinske komore i Privredne komore Ženeve, a u cilju daljeg unapređenja švajcarsko-srpskih ekonomskih odnosa.

Foto: TV Pink Printscreen

Predsednik Švajcarsko-srpske trgovinske komore Majo Mićović istakao je da srpski IT sektor privlači veliki broj kompanija iz Švajcarske.

- Kada smo bili tamo, jedan od interesantnijih detalja koje smo saopštili je taj da naši mladi ljudi, još dok su u školskim klupama idu na brojna svetska takmičenja. Što znači da je naš region bogat mladim i pametnim ljudima. U oblasti IT-ja postoje oblasti koje su postale dominantne, a sada je bezbednost podataka jedna od najpopularnijih - rekao je Mićović.

Foto: TV Pink Printscreen

On je podsetio na hakerski napad aerodroma u Ženevi, navodeći promer oblasti u bezbednosti podataka.

- Memorandum je stvorio pogodno tlo, za dosadašnju saradnju Beograda i Švajcarske. Ženeva pravi godišnje oko 65 milijardi bruto dohotka. Jako su otvoreni prema investicijama, i vide Srbiju kao dobrog partnera - priča Mićović.

Autor: