AKTUELNO

Meteorolog Đorđe Đurić kaže da su u proteklih nekoliko dana, oluje, nevreme i grad naneli veliku štetu u dosta delova Srbije, jer se, kako objašnjava, nalazimo u periodu godine, kada su ovakve pojave i karakteristične.

Đurić dodaje da se gradonosni oblaci retko kada mogu razbiti. Kaže da rakete zasigurno umanje štetu i veličinu grada, ali da se potpuno sprečavanje padanja grada ne može postići.

- Protiv prirode se ne može - rekao je Đurić.

Govoreći o današnjem danu, Đurić navodi da će doći do sunčevih intervala i razvedravanja. On kaže da oblaci prelze prema Bugarskoj, a da će pljuskovi biti prisutni samo na jugu Srbije.

Foto: TV Pink Printscreen

- Sutra će se osećati velika sparina zbog vlažnosti - rekao je on.

Leto će biti toplo, i pred nama su stabilniji dani, priča meteorolog, dodajući da će u subotu u pojedinim delovima Srbije biti mogući pljuskovi, ali da se već od ponedeljka očekuje lepo i toplo vreme.

Foto: Pink.rs/I. Petrović/Z. Veljković

- Ove godine nećemo imati preterano toplo leto, biće normalno. Tropskih noći će ipak biti, posebno u Beogradu - kaže on.

On dodaje da će povremeno biti i hladnih prodora, ali će kiša biti dozirana, a da će leto biti, kako je ponovio, prijatno.

Autor: