AKTUELNO

Taman što se završilo prekidanje nastave korona talasima, počeo je talas dojava o bombi u školama. Crveno svetlo na semaforu za naše đake se ne gasi, a propušteno gradivo, pričaju nam prosvetari, uglavnom se ne nadoknadi na način kako bi redovno bilo održano đacima.

Ministarstvo prosvete dalo je školama da same biraju između tri modela nadoknade - onlajn putem, sažimanjem gradiva ili dodatnim časovima.

Neke škole već uz pomoć gugl učionice i drugih platformi organizuju onlajn nastavu za časove propuštene zbog dojava o bombi, a druge sažimaju gradivo kako bi stigli sve da pređu do kraja školske godine. Za dodatne časove retko se ko odlučuje.

- O načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu, škole obaveštavaju učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije - kratko su danas poručili iz Ministarstva.

Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi prema do sada pristiglim informacijama, danas je dobilo više škola širom Srbije sa područja školskih uprava Valjevo, Kraljevo, Beograd, Kosovska Mitrovica, Niš, Požarevac, Zaječar, Užice, Jagodina, Čačak, Kruševac, Zrenjanin.

Prema ranije utvrđenoj proceduri, objekti su evakuisani, a učenici vraćeni na nastavu kada su ekipe MUP-a završile pregleda objekata.