AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas da je Koridor 10 i dalje jedan od najbezbednijih puteva u Evropi i dodao da svako ko prođe kroz teritoriju Srbije mora da se oseća sigurno i bezbedno, a da će srpska policija pojačanim i preventivnim prisustvom pružiti svim putnicima maksimalnu zaštitu.

Ministar policije Aleksandar Vulin, koji je obišao dežurnu patrolu policije na odmorištu Begaljičko brdo, u pratnji vršioca dužnosti direktora policije Dragana Vasiljevića, načelnika UKP Bogdana Pušića, načelnika Uprave policije Dejana Bojovića i načelnika Uprave saobraćajne policije Slaviše Lakićevića, upoznao se sa aktivnostima iz Plana bezbednosne zaštite lica i imovine na putnim pravcima Koridora 10 za turističku sezonu za ovu godinu.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

„Pred početak turističke sezone i letnjih odmora, pojačane su mere i aktivnosti policije na odmorištima u sklopu benzinskih stanica i ugostiteljskih objekata, na parkiralištima i naplatnim stanicama na Koridoru 10, a intenzivirane su i granične provere na graničnim prelazima na Koridoru 10“, poručio je ministar policije Aleksandar Vulin, dodavši da će policijski službenici tokom turističke sezone kontinuirano obilaziti lokacije koje se koriste za odmor putnika u cilju sprečavanja i otkrivanja krivičnih dela i prekršaja nad stranim i domaćim državljanima.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije istakao je da će pored saobraćajne policije, nadzor saobraćaja vršiti i pripadnici Helikopterske jedinice u saradnji sa svim linijama rada, dok će sa predstavnicima Agencije za bezbednost saobraćaja biti realizovane brojne preventivne aktivnosti kako bi vozači bili upoznati sa rizicima nastanka saobraćajnih nezgoda kao posledice umora vozača, te da će sa JP "Putevi Srbije" biti organizovano informisanje stranih državljana.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

„Tokom letnje turističke sezone za 2021. godinu, broj krivičnih dela na parking prostorima benzinskih pumpi, ugostiteljskih objekata i parkirališta na putnim pravcima Koridora 10 smanjen je za 40 odsto, i što je najvažnije, nije bilo izvršenja najtežih krivičnih dela protiv života i tela, odnosno protiv imovine.
Ostvarivanjem povoljnijeg stanja bezbednosti na Koridoru 10 tokom 2021. godine, u odnosu na raniji period, postignutim boljim rezultatima rada policije, povećan je stepen lične i imovinske sigurnosti građana Srbije i stranih državljana koji dolaze u Srbiju ili prolaze kroz našu zemlju", rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

„Koridor 10 i dalje je najbezbedniji putni pravac u Evropi, očekujem da će se takav trend i nastaviti tokom predstojeće letnje turističke sezone. Srbija je bezbedna zemlja, Koridor 10 je najbezbedniji evropski put. Nastavićemo da vršimo pojačano angažovanje policijskih službenika na Koridoru 10, kao i na svim drugim saobraćajnicama u našoj zemlji. Svako ko boravi ili prolazi kroz Srbiju mora da se oseća sigurno i bezbedno", poručio je ministar policije Aleksandar Vulin.