AKTUELNO

"Srbija Voz" a.d. apeluje na građane da se ponašaju savesno i odgovorno.

“Srbija Voz” a.d, obaveštava da je u sredu oko 13.30 časova, došlo do ponovnog kamenovanja BG voza koji je krenuo iz stanice Ovča za Batajnicu. Voz je kamenovan na delu pruge Novi Beograd –Zemun, od strane za sada nepoznatih počinilaca

Pregledom vozova od strane vozopratnog osoblja, ustanovljeno je da je polomljeno stako na vratima koje koriste putnici pri ulasku i izlasku u voz. Zbog ovog incidenta otkazan je BG voz koji iz Batajnice polazi za Ovču u 14.42 časova, na relaciji Zemun – Ovča, kao i BG voz iz Ovče u 15.44 časova za Batajnicu, na relaciji Ovča-Pančevački most.

MUP Republike Srbije u saradnji sa Srbija Vozom odmah je preduzeo sve potrebne mere da se pronađu počinioci ovog krivičnog dela.

Upozoravamo da kamenovanje vozova predstavlja izuzetnu opasnost po bezbednost svih učesnika u saobraćaju, na prvom mestu ugrožava bezbednost putnika, sprečava redovno odvijanje železničkog saobraćaja ali se istovremeno nanose i velike štete železničkoj imovini.

“Srbija Voz” a.d. apeluje na građane da se ponašaju savesno i odgovorno kako bi se železnički saobraćaj odvijao neometano, navodi se u saopštenju.

Autor: