AKTUELNO

Most je prethodna vlast ostavila bez rešenja i bez ijedne pristupne saobraćajnice.

Asfaltiranjem pristupnih saobraćajnica most na reci Barajevici, u gradskoj opštini Barajevo, konačno je stavljen u funkciju.

Prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića, taj most je prethodna gradska vlast ostavila "ni na nebu ni na zemlji", bez ijedne pristupne saobraćajnice.

Foto: Tanjug

- U protekle tri godine urađeno je veoma mnogo oko rešavanja imovinskog stanja zemljišta, kako bi ovaj most bio stavljen u funkciju - rekao je on i dodao da je Grad Beograd zajedno sa Opštinom Barajevo uredio 350 metara obale i da će se sa uređenjem obale nastaviti kada se završi eksproprijacija zemljišta sa druge strane mosta.

Govoreći o radovima u opštini Barajevo, on je naveo da je u toj opštini u protekle dve godine urađeno 13 kilometara regionalnih puteva i oko 20 kiliometara lokalnih, nakategorisanih puteva.

Foto: Tanjug

- Na taj način smo pokazali da za nas Barajevo, koje je najsiromašnija beogradska opština, apsolutno ima isti prioritet kao i svaka druga centralna opština - rekao je Vesić.

Ocenivši da se posle više decenija konačno ulaže u Barajevo, on je dodao da će se sa ulaganjem u tu opštinu nastaviti i ubuduće.

Foto: Tanjug

Predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović je naveo da su radovi trajali dva meseca i izrazio zadovoljstvo što je most konačno stavljen u funkciju.

#Barajevo

#Goran Vesić

#most

'