AKTUELNO

OEBS je oštro osudio dojave o bombama na adrese srpskih škola, bolnica, svih javnih ustanova i medijskih kuća.

Kurir je već bio meta takvog napada u četvrtak 9. juna, kada je posle dojave o postavljenoj bombi, evakuisana, a zatim od kontradiverzione jedinice i pregledana zgrada "Adrija Medija grupe" u Vlajkovićevoj ulici u kojoj se pored naše redakcije nalaze i redakcije portala, "Espreso", "Mondo" i brojna magazinska izdanja naše kuće, kao i redakcija "Kosovo onlajn".

To nije bio prvi put da je naša zgrada evakuisana i pregledana, jer je prethodno 29. maja slična pretnja mejlom stigla i redakciji portala "Kosovo-online", smeštenoj takođe u zgradi "Adrija Medija grupe".

Kurir je odmah od ambasada najvećih svetskih zemalja, Delegacije UN u Srbiji, OEBS i UN tražio da osude te slučajeve.

Sada se oglasila i svetska bezbednosna organizacija:

"OSCE Srbija oštro osuđuje nedavne pretnje bombama školama, bolnicama, javnim ustanovama, svim javnim prostorima i odnedavno medijima. Pretnje bombama medijima otežavaju rad novinara. Pozdravljamo brzu reakciju nadležnih organa u istrazi ovakvih slučajeva", kaže se u saopštenju na Tviteru.

Pre OEBS-a reagovala je i Delegacija EU u Srbiji koja je osudila lažnu dojavu u našoj redakciji 9. juna.

- Oštro osuđujemo nedavne pretnje bombom. Očekujemo da pretnje istraže nadležni organi i zarad svih pogođenih ovim - dece, roditelja, državnih službenika, radnika, medija, građana - nadamo se da će prestati - navodi se u odgovoru Delegacije EU u Srbiji Kuriru.

Autor:

#bombe