AKTUELNO

Sezona godišnjih odmora je u punom jeku, a sudeći po redovima u agencijama i po restoranima u Grčkoj, turisti iz Srbije i regiona su jedva dočekali leto.

Ono što je možda malo plašilo sve, jesu cene, međutim, tokom boravka u Pefkohoriju, ali su novinari Blica uverili da nema mesta bojazni.

Set sa dve ležaljke i suncobranom, daje se po ceni jednog pića, u našem slučaju piva, te smo za svega pet evra, proveli čitav dan.

Foto: Pink.rs/P. Jeremić

Slična situacija vlada i kada ogladnite. Naime, u jednom od najpopularnijoh italijanakih restorana, picu prečnika preko 40 centimetara, kafu i koka kolu, platili smo 14,30 evra. Pica je 11, kafa 1.30, dok je koka kola 1.80. Bitno je reći da picu komotno mogu jesti dve osobe.

Sokovi u prodavnici, kreću se vec od 0,60 centi po limenci, dok je flaširana ambalaža već od 0,80 cemti pa sve do 1,20 evra

Da turista ima, svedoče pune bašte restorana ali i plaža, koje se iz dana u dan pune.

Foto: Pixabay.com

U razgovoru sa predstavnicima srpskih agencija u Pefkohoriju, saznali smo da je ove sezone interesovanje veliko, te i da je svaki autobus do mora, pun, pa i da se u beogradskim predstavništvima svakodnevno formiraju redovi, a da telefoni stalno zvone.

Sudeći po rečima naših sagovornika, letovanje 2022. godine, biće u rangu sa onim iz 2019, za koje svi kažu da je bilo rekordno po broju noćenja.