AKTUELNO

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao upozorenje na grmljavinske nepogode u Srbiji, koje se očekuju sutra.

"Sutra promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Lokalno su moguće i vremenske nepogode sa većom količinom padavina, više od 20 milimetara za kratak vremenski period, kratkotrajnom pojavom grada i olujnim vetrom", navodi se u upozorenju RHMZ.

Na snazi narandžasti i žuti meteo alarm

Kako se navodi na zvaničnoj stranici RHMZ, sutra će za veći deo Srbije biti na snazi narandžasti meteo alarm, što znači da vreme može da bude opasno.

"Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", navodi RHMZ.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Narandžasti meteo alarm zbog grmljavine i kiše biće upaljen za područje Šumadije, Pomoravlja, istočne, jugoistočne, jugozapadne Srbije, kao i za predeo Kosova i Metohije.

U ostalim delovima Srbije biće na snazi žuti meteo alarm takođe zbog kiše i grmljavine što znači da vreme može da bude potencijalno opasno.

U Srbiji danas i do 31 stepen

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, uz najvišu dnevnu temperaturu do 31 stepen. Prema prognozi RHMZ, posle podne se, u planinskim predelima na jugozapadu, uz lokalni razvoj oblačnosti očekuje retka pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom. Duvaće slab i promenljiv vetar.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Jutarnja temperatura iznosiće od 8 do 15, a najviša dnevna od 27 do 31 stepen.

Nakon nestabilnog utorka, u sredu nas očekuje promenljivo oblačno, na severu sa dužim sunčanim intervalima, a samo još ujutru i pre podne u brdsko-planinskim predelima mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Od četvrtka pretežno sunčano uz postepeni porast temperature. Krajem perioda novo naoblačenje sa padavinama.

Autor:

#Vremenska prognoza