AKTUELNO

U Beogradu se večeras održava svečana ceremonija povodom početka gradnje novog stambeno-poslovnog objekta "Skyline Belgrade" kojoj prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Lokalitet, na kome se nalazilo bivše Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova u Ulici kneza Miloša, biće pretvoren u 68.000 kvadratnih metara stambeno- poslovnog kompleksa.

Za stambene jedinice predviđeno je 34.000 metara kvadratnih, za maloprodajni prostor 4.000, poslovni prostor trebalo bi da ima 30.000 kvadrata, dok će kompleks posedovati i veliku podžemnu garažu sa 900 mesta.

Foto: Printscreen

Projekat je koncipiran kao kompleks tri kule, sa centralnom poslovnom kulom, koja će biti visoka 129 metara, kao i dve manje stambene kule, od 77 i 64 metra, koje će se nalaziti na bočnim ivicama parcele, dok će između kula biti formiran plato.

Kompleks će biti izgrađen u dve faze, a završetak gradnje se očekuje za četiri do pet godina. Investitor je izraelska kompanija AFI Europe, a procenjena vrednost radova je 200 miliona evra.

Na izbore će ići narod protiv tajkuna

Na pitanje novinarke TV Pink da prokomentariše pisanja pojedinih medija da je zajednički kandidat Saše Jankovića i Vuka Jeremića za gradonačelnika Dragan Đilas, predsednik je rekao da im čestita i pitao da li opet pobeđuju.-Opet slušam isto, kao prethodnih pet puta, da pobeđuju, tako će biti i ovog puta. Biće zanimljiva kampanja-narod protiv tajkuna - istakao je on.Predesdik je podsetio da je ova vlada za samo tri godine smanjila dug od 1,2 milijardi evra, koje je Đilas ostavio, na 670 miliona evra, da je ranije u Beogradu bilo 40 ili 50 gradilišta, a da ih sada ima oko 550.

Predsednik Srbije Aleksandar vučić je za TV Pink je ocenio da je dobra stvar što Beograd ovakvim projektima grabi napred u odnosu na gradove u regionu, što je dobro, ali je naglasio i da pravi veliku razliku u odnosu na ostale gradove u Srbiji, tako da treba da se više radi tu.

-To će izgledati izvanredno i spajaće se sa 'Beogradom na vodi - otvoriće ulicu Kneza Miloša, umesto porušene zgrade Saveznog MUP-a imaćete i rezidencijalne objekte i hotele i šoping mol... To za nas znači, pre svega, više turista i više novca, da Beograd postaje sve atraktivniji - istakao je predsednik.

Danas je u Beogradu otvoren šoping mol u Rajićevoj ulici, kao i u Lazarevcu, a predsednik je rekao da je sve ovo pokazatelj da Beograd postaje metropola.

Foto: Printscreen

-Gradimo najmodernije šopingmolove, Rajićeva i Lazarevac. Ovaj projekat će izgledati izvanredno imaće i rezidencijalne objekte, hotele, šopingmol i nadam se da će u Beograd dolaziti sve više turista, za šrvih sedam meseci bilo je 20 odsto više turista nego prošle godine - istakao je Vučić.

Mnogo ćemo ulagati u Beograd, TC u Rajićevoj zaposliće 400, a u Lazarevcu 300 ljudi, napomenuo je predsednik.

-Važno je da napomenemo da je u Beogradu oko 95.000 bez posla, nikada manji problem sa zapopšljavanjem nismo imali, ubrzano to rešavamo, imamo druge velike projekte videćemo da se izgradi najlepši zabavni park u ovom delu Evrope, tako da možemo da se nadamo broju od 40 do 50 odsto turista  narednih godina - istakao je predsednik.

Predsednik je istakao i da imamo druge stvari koje moramo ubrzano da rešavamo.

-To su veliki projekti - hotel Jugoslavija, šta i kako sa Ratnim ostrvom, gondola mora da se gradi, nakon otvaranja Muzeja savremene umetnosti da vidimo kako da se napravi jedan od najlepših zabavnih parkova, kako da se napravi bogatija ponuda i da povećavamo broj turista - rekao je Vučić.

#Aleksandar Vučić

#Beograd

#projekat

'