AKTUELNO

Prema informacijama Turističke organizacije Zlatibor na planini Zlatibor se za prvomajske praznike očekuje oko 40.000 turista.

Prilivom ovolikog broja posetioca očekuje se popunjenost kapaciteta od 95 odsto, a niije isključivo da se usled lepog vremena i neradnih dana bude tražio smeštaj više.

Foto: RINA

Raspon cena smeštaja na Zlatiboru je veliki, pa tako, za prvomajske praznike u konačištima noćenje možete naći od 2.000 dinara pa sve do 30.000 dinara u hotelima.

Jeftino ćete proći ukoliko smeštaj rezervišete u nekim privatnim apartmanima i vilama za koje se dnevno izdavanje kreće od 20 do 50 evra.

Pa tako, jedan hotel sa četiri zvezdice u samom centru Zlatbora noćenje sa doručkom naplaćuje 17.533 dinara, dok ukoliko imate sreće možete i za manje od 5.000 dinara naći apartman sa doručkom.

Foto: RINA

Za one koji su ljubitelji šetnje poput jednodnevnih izleta kako na samoj planini, tako i par kilometara dalje, u njenom okruženju postoje mnogi izleti.

Pa tako, izlet u Mokru Goru će vas izaći 1.300 dinara, a za isti novac možete posetiti Sirogojno i Stopicu pecinu, dok je poseta Tari i Višegradu 1.600 dinara.

Ukoliko želite da posetiti kanjon reke Uvac, moraćete da izdvojite 2.960 dinara. Međutim, u cene nisu uračunate ulaznice na lokalitetima čija se poseta naplaćuje, a koji koštaju od 150 do 400 dinara.