AKTUELNO

Sastanak Kontakt mreže Tela evropskih regulatora za elektronske komunikacije (BEREC - The Body of European Regulators for Electronic Communications) održava se danas i sutra Beogradu, saopštila je Regulatorna agencija za elektronske komunikacije (RATEL).

Na skupu se razmatraju aktuelna pitanja u vezi s regulisanjem evropskog tržišta elektronskih komunikacija, dokumentima o internet neutralnosti, analizom tržišta, razvojem mreža sledeće generacije, romingom u EU, kao i o izmenama evropskog regulatornog okvira za elektronske.

Na sastanku Kontakt mreže pripremiće se radni program BEREC-a za 2018. i Strategija za period 2018-2020. U radu skupa učestvuju predstavnici 37 evropskih zemalja.

Srbija je posmatrač od 2013. godine i ovo je prvi put da srpska regulatorna agencija RATEL bude domaćin skupa. BEREC je osnovan 2009. godine sa ciljem postizanja nezavisne, kvalitetne regulacije evropskog tržišta elektronskih komunikacija u korist svih građana Evrope.

Tri strateška cilja BEREC-a su promovisanje konkurencije i investicija, promovisanje zajedničkog unutrašnjeg tržišta i zaštita krajnjih korisnika.

'