AKTUELNO

Hitna pomoć je tokom prethodne noći imala ukupno 110 intervencija od kojih 18 na javnom mestu

U Beogradu se protekle noći dogodilo šest saobraćajnih nezgoda u kojima je osam osoba lakše povređeno, pri čemu je kod bazena "11. april" automobil sa troje putnika sleteo sa puta, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Prema njenim rečima, lakše povrede grudnog koša i ekstremiteta prilikom sletanja s puta, oko 03:57 sati, zadobili su 25-godišnji muškarac i dve ženske osobe od 27 i 25 godina starosti, a svi su prevezeni u KBC Zemun.

Noćas su se četiri saobraćajne nezgode dogodile u roku od 10-ak minuta, a u prvoj je, u 19:01 sati, na uglu Batutove i Cvijićeve ulice povređena ženska osoba u svojstvu pešaka, stara 70 godina, i potom prebačena u Urgentni centar.

U 19:03 sati u Mileševskoj ulici kod broja 17a povređena je 45-godišnja žena osoba koja je, takođe, prevezena u Urgentni centar, dok je samo četiri minuta kasnije na uglu Gandijeve i Japanske ulice povređena žena, pešak, od 48 godina starosti i prevezena u KBC Zemun. U 19:15 sati na uglu Venizelisove i Ulice Hercega Stjepana povređen je 25-godišnji motociklista, koji je potom prebačen u Urgentni centar.

U istu ustanovu prevezen je i 54-godišnji muškarac koji je povređen u saobraćajnoj nezgodi kod Bubanj potoka u smeru ka Beogradu u 22:29 sati.

Za pomoć su se od hroničnih bolesnika najviše javljali astmatičari, srčani bolesnici sa bolom u grudioma, a bilo je i šlogova i poziva psihijatrijskih bolesnika, navela je Macura.

Tokom jučerašnjeg dana, zabeleženo je 139 intervencija Hitne pomoći od kojih 44 na javnom mestu, a dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda pri čemu je u 16:05 sati 25-godišnja ženska osoba zadobila teže povrede i prevezena u Urgentni centar na reanimaciju.

#Hitna pomoć

#Intervencije

#Nada Macura

'