AKTUELNO

Stefan Avakumović (1997. godište) iz Ostružnice se već duže vreme bori sa opakim tumorom koji je sa debelog creva metastazirao na meko tkivo.

Bolest je teška i napredovala je, pa je Stefan već nekoliko meseci nepokretan i vezan za krevet. Sva znanja i naporni lekara u Srbiji nisu dovoljni kako bi se Stefan lečio u našoj zemlji, zato mora hitno da odleti za Tursku.

Jedna klinika iz Istanbula prihvatila je njegovo lečenje, a Stefan već u ponedeljak (18. aprila) mora da bude u avionu za Istanbul. Borba za njegov život je skupa! Mesečno se izdvaja preko 3000 evra samo za najosnovnije lekove, vitamine i gaze. Pored toga, u Turskoj on mora da primi 12 terapija, od kojih svaka košta oko 5000 evra koje će mu pomoći.

Foto: Privatna arhiva

Avion je jedini vid transporta koji je moguć u ovom momentu, a transport bolesnika u krevetu i njegove pratnje avionom nije nikako jeftin.

Po slobodnoj računici HITNO je potrebno da se skupi oko 100.000 EVRA! Kako bi Stefan u ponedeljak primio svoju prvu terapiju, treba svi da mu pomognemo!

Svako ko je u mogućnosti i želi da pomogne ovom mladiću iz Ostružnice može to učiniti uplatom novca na račun 265-0000005333302-57 (Raiffeisen bank) na ime Danijela Avakumović.

Zajedničkim snagama možemo da sakupimo doboljno novčanih sredstava, kako bi Stefan što pre prebrodio jednu ružnu etapu u svom životu!