AKTUELNO

Ove zime na čišćenju snega biće angažovano 154 vozila.

Gradski čelnici su, obilazeći novu bazu zimske službe Beograd puta na Novom Beogradu, konstatovali da je grad spreman za početak zimske sezone.

Predstavnici Beograd puta održali su prezentaciju i predstavili svoj rad gradonačelniku Siniši Malom, gradskom menadžeru Goranu Vesića, zameniku gradonačelnika Andriji Mladenoviću i predsedniku skupštine grada Nikoli Nikodijeviću na sastanku u novoj baznoj stanici 7, u kojoj se čuva putna so.

Zimska sezona počela je 15. novembra i trajaće do 31. marta, a grad je, prema rečima gradonačelnika, u potpunosti spreman.

- Nabavljeno je 19.000 tona putne soli, obaveljen je remont svih vozila, rekonstruisano je i sređeno svih 14 baza Beograd puta - rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, nova baza omogućiće službama da budu bliže Zemunu i Novom Beogradu.

Mali je ukazao da je ovo prva baza koju Beograd put otvara u poslednjih 10 godina, a koja će omogućiti brže i efikasnije čišćenje Novog Beograda, Zemuna i Surčina.

Ivan Tejić iz Beograd puta rekao je da je sa čelnicima grada održan konstruktivan sastanak na kojem se pored predstojeće zimske sezone govorilo i o daljem radu i opremanju još dve bazne stanice Beograd puta.

- Tako ćemo biti mnogo brži i operativniji i skratićemo svoje vreme delovanja da dođemo do trase - rekao je on.

Prema rečima šefa zimske službe Željka Maravića, ta služba čisti 2.510 kilometara saobraćajnica od čega je 1.095 ulica prvog prioriteta, 996 ulica drugog prioriteta i 16 državnih puteva.

I. P.

#Siniša Mali

#Sneg

#Zima

#Zimska služba

'