AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić posetio je Osnovnu školu "Dragan Kovačević" u Beogradu, gde je đacima i nastavnicima te obrazovne ustanove poželeo srećan početak nove školske godine.

Reč je o školi koju pohađaju deca sa smetnjama u razvoju, odnosno slabovida deca.

- Ova škola ima oko 150 učenika i ono što je važno i što sa ponosom možemo da kažemo je da 40 odsto učenika završi fakultet što znaci da zaposleni u ovoj školi rade dobro, da ulažu puno napora da deca koja imaju određene smetnje u razvoju prevaziđu te smetnje i da sebi obezbede normalan život, onakav kakav treba da imaju sva deca - izjavio je Vesić.

Zgrada škole je vrlo uređena, ali činjenica je da je treba rekonstruisati i više uložiti u nju, ocenio je Vesić i naglasio da su Grad Beograd, opština Stari grad, i ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja i do sada ulagali u ovu školu.

PRVI DAN ŠKOLE! Đake čekaju brojne NOVINE

- Mi, kao Grad Beograd, radićemo projekat za rekonstrukciji ove škole i ja verujem da ćemo veoma brzo, čim završimo projekat naći sredstva, što naša što republička što iz donacija, da ovu školu uredimo - rekao je Vesić.

On je kao lični poklon za školu "Dragan Kovačević" obezbedio fotokopir aparat. Gradski menadžer je rekao da je posetom toj školi želeo da skrene pažnju na decu koja pored problema koja imaju i sva druga deca, imaju i malo više potreba od druge dece.

Zahvalivši direktorki škole na svemu što radi, on je rekao da kolektiv sa puno ljubavi i pažnje radi svoj posao.

- Želim im da nastave tako da rade a mi ćemo sa svoje strane ulagati sve što možemo da kao društvo pružimo ovakvim ustanovama što je više moguće - istakao je Vesić.

Direktorka Osnove škole "Dragan Kovačević" Silvana Plavšić izrazila je zadovoljstvo što je školu posetio gradski menadžer.

- On je pozdravio đake, poželeo im dobrodošlicu i pozdravio roditelje sa obećanjem da će škola biti ozbiljno rekonstruisana - navela je Plavšić.

Školu "Dragan Kovačević" su sa gradskim menadžerom posetili i pomoćnica ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković, članica Gradskog veća Tanja Popović i mužicki umetnik Leontina Vukomanović.

#Goran Vesić

#škola

'