AKTUELNO

Stručnjak za naftne derivate Nebojša Atanacković kaže da nije bilo potrebe za panikom pre nekoliko dana, kada su vozači napravili velike gužve na pumpama kako bi uzeli što više goriva.

Dodaje da je ova situacija izazvana zbog lažnih vesti, kao i da je siguran da će u budućnosti biti dovoljno goriva. Tokom uključenja u "Novo vikend jutru" na TV Pink, Atanacković napominje da razloga za brigu nema.

Foto: TV Pink Printscreen

Mislim da je došlo do nepotrebne panike i dobro je što je bila nepotrebna i što je izazvana zbog lažnih vesti. Ja sam siguran, ne samo sada, nego i u daljoj budućnosti, nećemo biti u situaciji da goriva nema. Nema razloga za paniku. To je odluka Vlade i neće se ništa promeniti - rekao je Atanacković i dodao:

Foto: TV Pink Printscreen

Mi nismo u ratu, kod nas je sve normalno. Ako smo mogli da podnesemo ogroman rast cene gasa, koji je toliko poskupeo, sama sirova nafta nije otišla sa cenom gore. Nije, zaista, bilo nekih razloga i neverovatno da je to toga došlo. Treba sprečavati gomilanje bilo čega. Svi oni koji sada žele da naprave rezervu, moraju biti sprečeni. Nemamo razloga da pravimo zalihe bilo čega - zaključio je on.

Autor: S. K.