AKTUELNO

Na graničnom prelazu Horgoš na izlazu iz Srbije danas oko podne putnička vozila čekaju više od četiti sata, a gužve su i na Batrovcima ka Hrvatskoj, saopštava AMSS.

Najopterećeniji je Koridor 10 u pravcu ka Hrvatskoj i Mađarskoj, kao i u suprotnom smeru, ka Bugarskoj i Makedoniji, a na veći broj vozila vozači treba da računaju i na prioritetnim putnim pravcima koji vode ka Crnoj Gori.

Na naplatnim rampama povećan je protok vozila zadržavanja se kreću u vremenskim intervalima od 10-15 minuta, dok se na NR Sirig u smeru ka Subotici vozila zadržavaju oko 30 minuta, sa tedencijom porasta.

Prema poslednjim podacima granične policije, na Horgošu, na izlazu iz Srbije, putnička vozila čekaju oko 4 sata, međutim međuzona je puna, što produžava duže realno vreme zadržavanja.

DANAS JOŠ TOPLIJE: Da li nas ponovo očekuje tropski talas?

U cilju rasterećenja prelaza Horgoš, saobraćajana policija vrši povremena preusmeravanja saobraćaja sa auto-puta Novi Sad-GP Horgoš, kod petlje Subotica-Istok na GP Kelebiju.

Zato, kako bi se izbegla višesatna zadržavanjana na GP Horgoš za ulazak u Mađarsku treba koristiti GP Kelebija ili GP Bački breg koji je zapadnije od Kelebije i Horgoša. Ovaj GP otvoren je 24 sata. Put do njega vodi preko Sombora i Bezdana ka mađarskom gradu Baja, a samo za putnička vozila od 7-19 časova. Otvoreni su, GP Horgoš II, Bajmok, Bački Vinogradi i Đala, na kojima su zadržavanja često promenljiva, a trenutno se kreću oko sat vremena.

Za ulazak u Hrvatsku na raspolaganju su GP Šid koji vodi preko Tovarnika ka Vinkovcima, GP Bačku Palanku ili GP Sot jer je GP Batrovci najopterećeniji prelaz sa Hrvatskom, pa lako može doći do stvaranja kolona i dužih čekanja. Na ostalim GP pojačan je saobraćaj, a zadržavanja se na našim GP kreću oko 30 minuta.

#Granica

#Gužve

#Horgoš

'