AKTUELNO

Jedna kozmetičarka na društvenim mrežama obratila se roditeljima i poručila im da ne zakazuju termine deci od 11 i 12 godina. Dodala je i kako ne želi da učestvuje u tome, a ova tema pokrenula je buru komentara.

Snežana Repac, psiholog, kaže da sve ide iz kuće.

Odnosno, da se deca ugledaju na svoje roditelje, pa je tako navela da ukoliko je majka stavila ili imala neki estetski zahvat, to će želeti i dete da uradi. Dodaje i u kojim situacijama nismo interesantni.

Foto: TV Pink Printscreen

Postoji možda neki uzor koji deca imaju, ako majka stavlja sve to, onda je to normlana stvar. Postoje možda neke porodice i krugovi koji su zatvoreniji i gde je taj kriterijum postao ultimatum za lepotu, ako nemamo veštačke trepavice i te dodatke, nismo više interesantni - rekla je Repac.

Dermatolog Nevenka Dokmanović govori da u vreme kada je ona bila devojčica, nisu postojali estetski zahvati i korekcije na licu, ali se nije složila sa Repac da se deca ugledaju na roditelje, kako kaže, iz ličnog primera. Više za sve krivi društvene mreže.

Foto: TV Pink Printscreen

Ja kada sam bila srednja škola, tada to nije ništa ni postojalo, ni u naznaci. Lepota je bila vrlo jedan nepravedan dar od Boga, koji baš nije birao kome će da joj daje. Sada je lepota lakše dostupna i nije više takva ekskluziva. Čak mislim da roditelji nemaju toliko uticaja, koliko imaju Tik Tok i ostale društvene mreže, ali mislim da je isto tako na roditeljima da li žele da daju svoj novac detetu za tako nešto - izjavila je Dokmanović.

Repac dodaje i kako se nameću kriterijumi ženske lepote koji više uopšte nisu u našoj genetici, pa je tako navela primer napumpanih usana.

Foto: TV Pink Printscreen

Nameću se kriterijumu ženske lepote koje više ne liče na našu genetiku, kao što su napumpane usne, to pripada nekoj drugoj rasi - kaže Repac.
Spoljašni izgled je jako bitan i kakvu poruku šalje vaše lice. Da li izgledate tužno, da li ste emotivni... Posle 40-e se dešavaju takve promene na licu, koža vam pada, izgledate umorno, a niste umorni - dodala je Dokmanović.