AKTUELNO

Nabavka ruskog raketnog sistema S -300 nije odluka koja se donosi preko noći, ali je opremanje vojske i dalje prioritet, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

"To nije nešto o čemu možete da donesete odluku bez odgovarajućih dokumenata, nije nešto o čemu možete doneti odluku i bez odgovarajućeg budžeta i saglasnosti čitave države", rekao je Vulin, komentarišući izjavu direktora ruske službe za vojnotehnicku saradnju Dimitrija Šugajeva o prodaji S-300 Srbiji.

Novih 10 zglobnih autobusa od danas krstari Beogradom

Kako ističe, srpska, kao i svaka druga vojska uvek razmatra mogućnost kupovine novih sistema i uvek istražuje prostor gde može da ih nabavi i u tom smislu, kaže ministar, treba posmatrati i pomenutu izjavu.

Vulin je rekao i da će do kraja godine biti prilike da se vide naši MiG-ovi, koji će biti uvedeni u sistem, te će naše nebo biti sigurnije, a vojska snažnija i opremljenija.

"Ono što nismo radili decenijama iza nas, mi sada radimo, i Vojska Srbije će moći da se meri sa svim armijama u regionu", rekao je ministar odbrane.

#Aleksandar Vulin

#Vojska

'