AKTUELNO

Predsednica Vlade Ana Brnabić prisustvovaće sutra, sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenom Šarčevićem, prezentaciji pilot projekta eProsveta i esDnevnik, koji uvode digitalizaciju u obrazovanje.

Pilot projekat eProsveta i servis esDnevnik, strateški je projekat Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Vlade Srbije, koji ima za cilj podizanje nivoa digitalne zrelosti škola i uspešnu digitalnu transformaciju obrazovanja koja će učenicima, nastavnicima i roditeljima omogućiti brže dolaženje do informacija i zamenu dosadašnjeg papirnog oblika vođenja evidencije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Sutra počinju pregovori o minimalnoj ceni rada za 2018. godinu

Prvi servis eProsvete koji će biti predstavljen je esDnevnik - nacionalna platforma za digitalno vođenje evidencije, analizu i izveštavanje o rezultatima i napredovanju učenika, kao i za usaglašavanje nastavnog plana i programa u svim školama.

On smanjuje mogućnost greške i subjektivnosti u ocenjivanju znanja učenika i pruža kompletni uvid u napredak učenika, rad profesora i škola.

Kako bi se obezbedila veća objektivnost u ocenjivanju nastavnici mogu da vide samo ocene iz svog, ali ne i iz drugih predmeta.

Elektronski dnevnik štedi vreme potrebno za evidenciju, na čak, jednu četvrtinu u odnosu na vreme potrebno za evidenciju u papirnom dnevniku.

Roditelji mogu u svakom trenutku da pristupe podacima iz dnevnika i to samo za svoje dete. esDnevnik ima najviši nivo zaštite podataka, koji se čuvaju na serveru u Srbiji, a obezbeđeni su i dvadesetčetvoročasovni fizički nadžor sistema, korisnička podrška i sistem obuka i pomoći korisnicima, navedeno je u saopštenju.

#Ana Brnabić

#Mladen Šarčević

'