AKTUELNO

Ksenija Vučić, poznata novinarka i prva supruga predsednika Srbije Aleksandra Vučića iznenada je preminula u subotu u 56. godini u Beogradu.

Glavni i odgovorni urednik informativne redakcije Televizije Pink Goran Gmitrić poslednji put ju je video u sredu, na snimanju njene poslednje emisije “Pravac”.

- Dva i po sata smo posle emisije sedeli ona, Zoran Ostojić i ja... Ona je bila vrlo obrazovana osoba od koje ste mogli da čujete i naučite. I kada se sa njom niste slagali, to je bila tačka zbližavanja. Ona je bila čvrsta u svojim uverenjima, a s druge strane je u njoj toliko bilo blagosti i razumevanja – kaže Gmitrić za “Novo jutro”.

Foto: TV Pink Printscreen

Ksenija Vučić je, kaže, plenila.

- Kada smo se sretali, uvek je govorila: “Čuvaj se”, a ona se nije čuvala. Uvek je bila spremna za vanredne situacije, uvek je prva zvala, pomagala, uvek je bila tu – kaže Gmitrić.

Ostaće upamćena, dodaje, po svojoj blagosti, a najviše su je boleli napadi na decu koje je teško podnosila, ali je i tada zadržala dostojanstvo. Požrtvovanost je još jedna vrlina koja je odlikuje, a nikoga nije mrzela.

Foto: Pink.rs

- Skromnost i dobrota su danas retkost! Pre dve nedelje sam bio nešto bolestan i ona me je svaki dan zvala, iskreno zabrinuta i sa savetima. Ona je tako radila sa svima koje je poznavala i to ne zato što je red, već zato što je iskreno brižna i zabrinuta za svoje kolege. Retko se u životu sreće takva osoba u kojoj su sabrani dobrota, pažnja, skromnost i blagost po kojoj ću je ja uvek pamtiti – kaže Gmitrić kroz suze.

Foto: TV Pink Printscreen

Video: TV Pink Printscreen

#Goran Gmitrić

#Ksenija Vučić